woensdag 10 augustus 2016

Sequoia/Kings Canyon NP

Vandaag zijn we vroeg opgestaan en met de auto terug naar het begin van het Sequoia park gereden. Kwestie van nog eens een poging te wagen om de Sherman Three te zien… (dit is niet de grootste, ook niet de breedste sequoia, maar de grootste in volume) 
Het contrast qua drukte tegenover zaterdag kon gewoon niet groter!  We hadden plek genoeg op de grote parking en waren bij de eerste die aan de Sherman Three aankwamen. LEKKERRRRR rustig dus!!! :-) We hebben op ons gemak foto’s kunnen maken en kunnen genieten van al de natuurpracht om ons heen. 


Daarna hebben we de Big Trees Trail gewandeld. De naam zegt het zelf, dit is een wandeling tussen de grote bomen (Sequoia’s dus). Mooi mooi moooooooooiiiiiiii. 
De volgende trail die we hebben gedaan (Crescent Meadows) was een tikkeltje (véél) spannender, want voor we aan die wandeling begonnen hoorde ik van een man (die net deze trail had gewandeld) zeggen dat er een beer met een kleintje was gespot!!! Oei oei…. Maar aangezien er genoeg mensen aan deze trail begonnen, hebben wij het er uiteindelijk ook maar op gewaagd, zij het met een klein hartje…. Want een beer met een kleintje, daaaaaar wil je niet tussen komen te staan. :-/ 
Uiteindelijk hebben we geen beer gezien. Alhoewel er vlakbij waar wij stonden plots enkele hertjes héél snel voorbij kwamen gerend. Op dat moment dacht Jan ook een berensilhouet gezien te hebben vanboven tegen de bergkam aan. (Dit zei hij pas achteraf in de auto, want hij wou ons niet banger maken dan we al waren… ;-P )
De trail zelf was héél mooi en leuk om te doen. Weer een échte aanrader dus! 

Klik hier voor meer foto's


Geen opmerkingen:

Een reactie posten