vrijdag 22 juli 2016

Yellowstone

Volgens de baliemedewerker van onze lodge was het écht wel uniek  (en gevaarlijk tegelijkertijd) dat we een grizzlybeer met haar kleintje van zò dichtbij hadden gespot!! Hij zei dat hij al bang zou zijn geweest IN de auto en al hélemaaaaal ernaast en zéééééker voor een beer met een kleintje erbij!!! (want dan zijn ze blijkbaar extra gevaarlijk!)

Maaaar we kunnen ons avontuur nog navertellen en bovendien hebben we er nog eens mooie fotos ’s en filmpjes van bovenop! ;-)

Vandaag hebben we het Midway Geyser Basin, Upper Geyser Basin, Biscuit Basin en Black Sand Basin bezocht. 

We hebben ook het oh zo populaire Grand Prismatic Springs bezocht en daar was het druk druk druk, maar wél heel erg mooi.


Mijn plan was om via een trail de heuvel erachter te beklimmen om zo een mooier bovenaanzicht te krijgen. Helaas was deze trail afgesloten omwille van het verhoogde berengevaar in dat gebied…. Spijtig, want dit had mooie plaatjes kunnen opleveren…. (zoals op de ansichtkaartjes van Yellowstone park)

Na het avondeten zijn we naar een uitbarsting van de Old Faithful geiser gaan kijken. Dit is de beroemdste geiser in Yellowstone in het Upper Geyser Basin. Van de vele geisers is dit de meest actieve. Hij blaast om de 60 tot 80 minuten heet water in de lucht. Prachtig om te zien!

Yellowstone

Terwijl ik deze blog typ ben ik nog hééélemaal euforisch over hetgeen we vandaag hebben meegemaakt!!!! Dit geloven jullie nooit, maar ik heb vandaag een échte grizzlybeer met haar kleintje gespot!!!!


We waren aan het rijden richting de Tower Falls (ter hoogte van de Dunraven Pass en Mount Washburn, toen ik zo’n 100 meter verderop in het gras iets bruins zag bewegen. Onze Len dacht dat het een bizon was, maar ik twijfelde en dacht toch écht een beer herkend te hebben! Dus wij direct de auto iets verderop geparkeerd en ik er uit gesprongen om even te gaan kijken. Zie ik dus een bruine beer mét haar kleintje in het gras zitten! Dit was zò dichtbij dat ik de zenuwen door mijn lijf voelde gieren!! Ik ben Jan en de kindjes gaan roepen en we hebben massa’s foto’s en filmpjes gemaakt! Na slechts enkele minuten stonden er al enkele tientallen andere mensen samen met ons mee te kijken naar deze prachtige dieren. De weg stond in no time helemaal volgeparkeerd. Chaos alom!! (allemaal dankzij mij dus) ;-P


Nadat de beer samen met haar kleintje verder de heuvel was ingetrokken zijn we maar verder doorgereden richting de Tower Falls. Dit uitzichtspunt op de Tower Falls vonden we echter niet zo bijzonder en we zijn er dan ook niet zo lang gebleven.

Toen we langs dezelfde weg terugreden naar onze lodge bleek er nog altijd een hele hoop volk te staan aan de plek waar we een uurtje eerder de beer hadden gespot!!! Dus wij nogmaals aan de kant en gaan kijken waar de beer nu zat… Bleek ze nòg dichterbij te zitten dan de eerste keer! Ik schat zo’n 50 meter van ons ofzo… Ik hoorde vertellen dat haar slaapplek bovenop de heuvel achter ons was en dat het niet lang zou duren vooraleer ze de weg zou oversteken!! Uiteindelijk zat ze, ik schat zo’n 25 à 30 meter, van ons vandaan!! Vanaf dat moment begon ik toch écht schrik te krijgen want ik zag dat ze opeens tegen een hogere versnelling richting de weg op kwam gelopen! We zijn dan ook maar snel terug naar onze auto gegaan ( niet té snel natuurlijk, want die beren hebben een jachtinstinct tot en met en ik had géén zin om een beer achter mij aan te krijgen!) ;-P Ze kunnen nl. zo’n 72 km/u halen dus voorblijven doe je ze nooooooooit! 

Normaal gezien moet je voor de veiligheid 91 meter afstand houden van een bruine beer, maar niemand die zich daar aan hield dus… want toen wij doorreden zeiden onze kindjes dat de beer nu écht wel dicht aan de rand van de weg stond (15m ofzo), en tòch bleven er nog mensen staan kijken en foto’s staan trekken….. 

Verder hebben we vandaag het Norris Geyser basin en Lower Geyser basin bezocht en hebben we gezellig gepicknickt aan de nez perze creek, waar de kindjes lekker met de voeten in het water hebben gezeten.

Van Gardiner naar Yellowstone

We hebben tijdens ons verblijf in Yellowstone jammer genoeg geen internetverbinding gehad dus vandaar dat mijn blog een beetje vertraging opgelopen heeft….

Vandaag zijn we de Upper en de Lower Falls gaan bekijken. We hebben, om deze prachtige watervallen te bereiken redelijk wat calorietjes moeten verbranden, maar onze inspanningen loonde ABSOLUUT de moeite!!

We hebben op een punt gestaan (Brink of the Upper Fall) waar je het water vlak naast je naar beneden zag kletteren! Màchtig om te zien!


We hebben ook de ‘Tom’s trail’ gedaan. Dit is een trail vanwaar je met een lange trap (328 treden om precies te zijn) naar beneden kunt afdalen. Eens beneden heb je wederom een pràchtig uitzicht op de Lower Falls!


Vanuit het watervallengedeelte zijn we naar Mud Volcano Area gereden. Dit is een plek waar je 'mud pots' kan bekijken. (letterlijk vertaald: modderpotten). Voor de juiste uitleg + werking van deze dingen kan je best even googelen.... Wél kan ik jullie vertellen dat deze dingen ENOOORM stinken naar rotte eieren en het géén pretje is om er langs te lopen! ;-D


Bizons hebben we vandaag ook met hopen gezien, maar beren spijtig genoeg nog niet… Maar wie weet zien we die morgen wel…?