maandag 1 augustus 2016

Zion

Kleine wasjes grote wasjes stop ze in je wasmasjien laat maar lekker draaien steeds meer in je wasmasjieeen! ;-D
Dit is dus een beetje hetgeen waar ik vanmiddag 3 uurtjes mee zoet ben geweest.... Wassen, wassen en nog eens wassen! Het was de moeite, want we zaten bijna door onze propere kleren heen en hadden héél vééééél was bijeengespaard de laatste week pffffffffffff....
Dus ikke 3 keer over en 't weer naar de laundry (om de hoek), om de was op te zetten, nog een keer om in de droger te steken en dan nog een keertje om de was eruit te gaan halen en met enkele zakken vòl kleren richting motelkamer om te gaan vouwen en ieeeeeedere keer voorbij het zwembad waar mijn bengels vollen bak aan het plonzen waren! NIET LEUK als het zo'n dikke 30 graden is! Ik had het liefst van al bij in het zwembad gesprongen maar ja, de was doet zichzelf niet hé (jammer genoeg) ;-)
Maar we hebben ook leuke dingen gedaan vandaag hoor. ;-)
In de voormiddag hebben we nl. de Emerald Pools Trail gewandeld, gecombineerd met een stukje van de Kayenta trail bij het terugkomen.


De Emerald Pools Trail was héél leuk om te doen (wel wat heet, maar we hadden gelukkig véél flesjes koud water bij!)
De bedoeling was dan om in de vroege avond terug het park in te gaan en dan de Pa'rus Trail te gaan wandelen, maar dit is er jammer genoeg niet meer van gekomen. We waren nét het park opnieuw binnengewandeld tegen half 7 toen het héél donker werd. We zagen het trouwens al op de bus dat het er erg onheilspellend uitzag boven het gebergte...


We stapten uit, zijn het park binnengewandeld en 5 minuutjes later begon het er uit te kappen tot en met! We zijn dan even gaan schuilen bij het Visitor Center, en daar werd na een tijdje afgeroepen (Jan kreeg trouwens ook een noodmelding op zijn iPhone), dat er Flashflood gevaar was in dit gebied (al zéker tot 22u45) en dat Flashflood area ab-so-luut  moest vermeden worden! Een flashflood is een plotselinge, snelle overstroming, meestal van korte duur en met lokale gevolgen. Dit kan best gevaarlijk zijn, want de stroming van het water kan énorm sterk zijn!
We zijn dan door de gietende (maar werkelijk GIIIIIIIIETENDE) regen terug naar de shuttlebus gespurt en zijn dan DRIJFNAT richting ons motel gereden. Onderweg stonden er al verschillende delen van de rijweg gewoon onder water! Ongelofelijk hoe snel het weer hier kan omslaan!
We lieten het echter niet aan ons hart komen en hebben de kindjes dan maar getrakteerd op een lekker ijsje om de dag mee af te sluiten... ;-)

Klik hier voor meer foto's