dinsdag 26 juli 2016

Moab (Arches NP)

Vandaag stond Arches NP op het programma. Dit is één van de kleinste nationale parken van de USA. Maar daarom niet minder mooi. Het park is vooral bekend vanwege zijn meer dan 2000 natuurlijke rotsbogen (Arches).
Vanmorgen hebben we de Delicate Arch Trail gedaan. Dit was een pittige trail van 5,5 km in totaal. Het was véél te warm eigenlijk, maar we hebben hem tòch uitgewandeld met als beloning een fantastisch uitzicht op de Delicate Arch.


Op dit punt was het weer véél te druk met toeristen die allemaal een foto wilden maken terwijl ze onder de boog stonden, dus na 10 minuutjes hielden we het voor bekeken en hebben we de tocht terug naar beneden ingezet. Dit ging véél vlotter dan de weg omhoog!
Na deze (volgens ons Laura) ‘kindermishandeling’ hebben we onszelf getrakteerd op een overheerlijk ijsje. Het lééééééékkerste ijsje ooit volgens ons Lisa!!! ;-)
In de namiddag zijn we met zen allen in het zwembad gesprongen omdat het véél te warm was om andere activiteiten te ondernemen…
Na ons avondeten zijn we dan terug Arches NP ingereden en hebben we 2 korte trails gedaan, nl. de Sand Dune Arch trail en de Broken Arch Trail.Ook zéér zéker de moeite waard!
Toen we terug naar de auto liepen werden we nog eens extra getrakteerd met een schitterende zonsondergang!


Een mooie afsluiter van alweer een mooie dag!