zaterdag 23 juli 2016

Jackson

Vandaag hebben we de Taggart Lake Trail gewandeld in Grand Teton NP. Dit is een trail van zo’n kleine 5km en leidt je over een heuvel , langs een waterval door het bos naar het Taggart Lake.  (wederom met een pràchtig uitzicht als beloning!) 



Alvorens we deze trail gingen wandelen hebben we ons toch eerst  maar eens goed geïnformeerd over het berengevaar in dit gebied…  
Beren kunnen natuurlijk overal zitten, maar zolang je op het toeristische pad blijft zou het veilig genoeg moeten zijn volgens meneer de ranger. 

Op de terugweg zagen we halverwege de trail mensen stilstaan en kijken naar iets tussen de bomen,. Bleek er een eland (Moose) te staan vlakbij het wandelpad!!! Hij stond rustig wat takjes te knabbelen tussen de bomen en ik heb er ook enkele foto’s van kunnen nemen! We worden wél getrakteerd tijdens onze reis qua wildlife amaaaiii!!


Verder hebben we niet zo veel gedaan vandaag. De meisjes hebben weer de hele avond in het zwembad gezeten en onze Len heeft zich geamuseerd met de iPhone. Jan is nog een half uurtje gaan lopen en ik heb terwijl rustig aan mijn blog kunnen verder werken.

Van Yellowstone naar Jackson

Vandaag hebben we op onze weg van Yellowstone naar Jackson nog enkele tussenstops gemaakt.

Onze eerste stop was het West Thumb Geyser Basin.
Dit is één van de kleinste geiser basins in het park. Hier vind je oa: de Twin Geysers, Black Pool, Lakeshore Geyser, Blue Funnel Spring en Surging Spring. 
Ook kan je hier de symmetrische gevormde Fishing Cone, de diepe en kleurrijke Abyss Pool en de Thumb Paint Pots, die constant modderkegels bouwen, vinden.

Iets verderop zijn we gestopt aan de Lewis Falls. Dit is een kleine  maar mooie waterval langs de zuidingang van het Yellowstonepark. Hier hebben de kindjes even over stenen en grote takken in de rivier aan het klauteren geweest.


Dan zijn we recht door het Grand Teton NP  richting ons volgende motel gereden. We zijn onderweg ook vaak gestopt  om van de vele pràchtige uitzichtspunten te genieten in dit park! 

Bij aankomst aan het motel zijn de meisje onmiddellijk het zwembad ingesprongen, want een zwembad hebben ze in Yellowstone (wel 3 dagen!!!!!!!) moeten missen… ;-D



En onze Len was vooral opgelucht dat we terug internet hadden! ;-) 

En terwijl de kindjes hun zwem/wifischade inhaalden heeft mama Frouke 2 draaien was gedaan + gedroogd! Want ja, het kan niet àltijd feest zijn natuurlijk…