zondag 31 juli 2016

Van Monument Valley naar Zion

Vandaag hebben we een échte déjà-vu dag beleefd... We zijn namelijk net als 2 jaar geleden naar de Horseshoe Bend in Page gaan kijken, hebben de Upper Antelope Canyon bezocht. (vorige keer was dit de Lower Antelope Canyon), maar dit is ongeveer hetzelfde en ligt vlak bij mekaar. We zijn naar hetzelfde motel gereden en hebben dan nog is exact dezelfde kamer gekregen ook! + we zijn ook nog is in hetzelfde restaurant gaan eten als 2 jaar geleden! Echt een grappig gevoel! De kindjes keken héél erg uit naar dit motel omdat ze hier een leuk zwembad mét een leuk glijbaantje hebben!! Dat wisten ze ook nog héél goed van de vorige keer natuurlijk! ;-)

Vanmorgen waren we speciaal om 5u50 opgestaan om de zonsopgang (om 6u27) in Monument Valley te aanschouwen, maar spijtig genoeg was het nog altijd bewolkt en hebben we niet veel zon gezien. Héél eventjes zag je hem vlak boven de horizon piepen, maar 2 minuutjes later was hij al terug verdwenen achter de wolken.... :-( Toch heb ik er enkele mooie foto's van kunnen maken!


Ivm de Antelope Canyon in Page zou ik graag nog een tip willen geven voor wie deze in de toekomst wil gaan bezoeken:
Kies dan vooral voor de Lower Antelope Canyon! Wij hebben vandaag dus de Upper Canyon bezocht, maar dit vonden wij helemaal niet zo leuk en mooi als de Lower Canyon 2 jaar geleden. Vandaag werden we echt als een kudde koeien naar de Canyon gevoerd en er als vee doorgejaagd... Het was er verschriiiiiiikkelijk druk en het personeel was er allesbehalve vriendelijk! Dit was toch héél wat anders dan bij de Lower Canyon hoor... Deze tour was toen véél persoonlijker en meer relaxed en ook nog is vele mooier! Dus bij deze zijn jullie gewaarschuwd voor als je de Upper Canyon wil gaan bezoeken... (Alhoewel de Canyon zelf wel héél mooi is hoor, maar gewoon 'too crowded' naar onze mening...)

In Page hebben we ook nog even gepicknickt in een parkje, waar bij iedere vuilbak wel een zwerver op de grond lag (héél gezellig dus!) ;-D + we hebben een fotootje gemaakt van Jan en Lisa voor het restaurant 'Slackers', een restaurantje waar we vorige keer waren gaan eten. (Vraag me niet waarom, maar Jan en Lisa moesten en zouden ermee op de foto gaan, dus bij deze...)  ;-p






Klik hier voor meer foto's

Van Durango naar Monument Valley

WAT EEN LEUKE DAG ALWEER!! Een absolute nummer 2 in mijn top 3 van leukste dingen tot hier toe! (het raften staat nog steeds op nr.1) ;-)
We zijn vandaag toegekomen in Monument Valley en hebben daar een scenic tour gedaan door Monument Valley zelf. Het voordeel van zo’n toer is dat je op plaatsen komt waar het ‘gewone’ publiek geen toegang heeft. (een soort van 'achter de schermen' dus).
Het was ook best avontuurlijk, want het was crossen door het losse zand, heuvel op, heuvel af, volle bak gas op sommige plekken om maar niet vast te rijden, half kantelend de bocht in enz... enz..., gewoon KEIPLEZANT dus! ! Hier geldt nogmaals de tip: ZONNEBRIL OP, want het zand vliegt in het rond gelijk zot! (Onze Len had die van hem wéér maar is niet bij dus moest hij op zoek naar andere manieren om zijn ogen te beschermen…)


We zijn tijdens de tour in een huisje geweest waar de navajo indianen in leven en kregen een korte demonstratie van een meisje hoe ze wol maken van schapenvacht.


We kregen ook veel uitleg van onze gids over de rotsen en hij gaf ook goeie tips om mooie foto’s te maken en heeft er ook enkele leuke van ons gemaakt.
We hebben ook wilde paarden zien lopen en dat vond vooral ons Laura geweldig!
’s Avonds hebben we gezellig op het balkonnetje gezeten van ons hotel. Ik moet zeggen dat The View Hotel zijn naam niet gestolen heeft, want wat een PRACHTIG uitzicht hadden we vanuit onze kamer!!!!


Nu is het pikkedonker hier, maar het is al heel de avond aan het weerlichten en dit geeft een prachtig effect als je de 3 mittens (rotsen) telkens ziet oplichten vanuit het donker!
Morgenvroeg ga ik speciaal vroeg opstaan om de zonsopgang te kunnen zien, want dit moet naar het schijnt écht de moeite zijn! De zonsondergang was spijtig genoeg niet zo geweldig omdat er teveel wolken waren, maar morgenvroeg misschien meer geluk… ;-)