donderdag 18 augustus 2016

San Diego - overstap in Minneapolis - Amsterdam

Onze terugreis is vlekkeloos verlopen! De huurauto bij Avis inleveren was op 5 minuutjes gefikst. Eventjes met de scanner over de barcode op de voorruit, koffers uitladen, beneden gaan afrekenen en klaaaaar!


Wel stonden we eerst aan het verkeerde adres omdat ze blijkbaar recentelijk waren verhuisd naar een gebouw verderop (Car Rental Center), waar alle autoverhuurbedrijven nu samen zitten... Hun nieuwe adres stond niet in de gps, maar een vriendelijke man die aan de vorige Avis oprit stond heeft ons met een grote smile naar het juiste adres gewezen. (Dit was al een geluk maar 7 minuutjes verderop dus dat was een meevallertje)!
Jan vroeg bij het inleveren van de auto of ze konden nakijken hoeveel kilometers we in totaal gereden hadden en dit bleken er 6965 te zijn!!! (= 4328 miles)
Van hieruit hop de shuttlebus op, naar de luchthaven, koffers ingeleverd (de koelbox hebben we deze keer wél kunnen meenemen). We hadden deze keer bij vertrek in Belgie 1 groot stuk bagage minder meegenomen zodat we de koelbox konden meenemen als zijnde 1 grote koffer zónder extra kosten te moeten betalen! (slim slim van ons!) ;-)
De vlucht van San Diego naar Minneapolis was best onrustig. Achteraf zei de piloot dat we door een (regen)storm werden gestuurd door de verkeersleiding en dat hij zelf niet goed wist waarom, want normaal vliegen ze rond de storm heen...?
De 2de vlucht van Minneapolis was dan weer heel rustig. We hebben tussendoor voldoende eten + drinken gekregen en het vluchtvertier was ook weer dik in orde!! We hadden keuze uit films, series en games à volanté en de crew was súpervriendelijk!


Delta is volgens ons dan ook een véééééééééééle betere maatschappij dan British Airways! Met deze maatschappij zijn we de vorige keer al eens over de oceaan gevlogen en beviel ons toen toch een pák minder goed... (TIP voor toekomstige Amerikareizigers dus!) ;-)
We zijn tijdens de vlucht ook getrakteerd geweest op een pràchtige zonsopgang! Echt mooi om te zien! Dit leverde eens wat andere kiekjes op dan de cliché witte wolkjes... ;-P


Het enige minpuntje vandaag was dat ons Laura 6 minuutjes voor de landing moest overgeven....nééééééééééééé!!!! Ze wou nog naar de wc rennen, maar dat ging natuurlijk niet meer omdat we moesten blijven zitten dus bood een plastieken zakje soelaas! :-/
Koffers afhalen was ook weer zo gefikst, onze taxi vinden was dan weer wat minder gemakkelijk, maar hadden we na 45 dan tóch gevonden op de kiss and ride parking. (wel raar dat je zelf op zoek moet naar je taxi maar kom....?) Het was trouwens ook een geklaag en een gezaag van meneer de chauffeur vanop Schiphol tot we thuis waren, amai nog nie, dus dat uur en 3 kwartier rijden waren er voor ons nét iets te veel aan....pffff ;-P
Na de (té lange) taxirit zijn de kindjes bij thuiskomst het huis binnengestórmd, zó blij waren ze dat ze terug thuis waren!!! :-D Wij ook hoor, alhoewel we Amerika toch weer wel zullen missen de eerstkomende weken/maanden.... :-(
Maar we weten dat er sowieso een volgende keer komt (want we zijn er nog làààng niet uitgekeken!) Duuuuus (hoogstwaarschijnlijk) TOT BLOGS!! ;-)

Frouke, Jan, Len, Lisa en Laura

Klik hier voor meer foto's