woensdag 10 augustus 2016

Sequoia/Kings Canyon NP

Vandaag zijn we de I180 in Kings Canyon afgereden tot aan Roads End. Véél bochten en langs diepe ravijnen tot helemaal beneden vlak naast de rivier. Helemaal op het einde van de weg (Roads End) of toch bijna het einde, hebben we de Zumwalt Meadows Trail gewandeld. Dit was de mooiste en leukste trail tot hiertoe! Een échte aanrader! 
De kindjes hebben tijdens deze wandeling dammetjes gemaakt in de rivier en een eigen brug van de grote takken die ze daar vonden! De uitzichten waren prachtig en we hebben er genoten van de rust tòt er een bus Chinese toeristen werd gelost…;-P


Daarna hebben we gezellig gepicknickt en zijn we doorgereden naar de Roaring River Falls. Dit was een mini trail tot aan een mooie waterval. Van bovenaf klommen de kindjes helemaal langs de rotsen naar beneden tot ze aan de rivier die beneden lag uitkwamen. Hier was het wederom pràchtig!! Volgens ons Lisa ‘hét paradijs’! ;-)


Hier zijn ze van rots naar rots geklauterd en hebben ze met de voeten in het water gezeten. 
Toen zijn we terug richting ons ‘tuinhuis’ gereden en hebben daar nog even de Grant Tree trail gewandeld. Dit is een kleine ‘loop’ waar enkele grote sequoiabomen staan, waaronder de breedste sequoia van het hele park, nl. de General Grand Tree.


Het was een mooie en leuke dag vandaag en al véél minder druk dan gisteren! Blijkbaar komen de meeste mensen niet verder dan aan het begin van het Sequoia park, wat jammer is, want Kings Canyon is in onze ogen ook een écht pareltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten