vrijdag 22 juli 2016

Yellowstone

Volgens de baliemedewerker van onze lodge was het écht wel uniek  (en gevaarlijk tegelijkertijd) dat we een grizzlybeer met haar kleintje van zò dichtbij hadden gespot!! Hij zei dat hij al bang zou zijn geweest IN de auto en al hélemaaaaal ernaast en zéééééker voor een beer met een kleintje erbij!!! (want dan zijn ze blijkbaar extra gevaarlijk!)

Maaaar we kunnen ons avontuur nog navertellen en bovendien hebben we er nog eens mooie fotos ’s en filmpjes van bovenop! ;-)

Vandaag hebben we het Midway Geyser Basin, Upper Geyser Basin, Biscuit Basin en Black Sand Basin bezocht. 

We hebben ook het oh zo populaire Grand Prismatic Springs bezocht en daar was het druk druk druk, maar wél heel erg mooi.


Mijn plan was om via een trail de heuvel erachter te beklimmen om zo een mooier bovenaanzicht te krijgen. Helaas was deze trail afgesloten omwille van het verhoogde berengevaar in dat gebied…. Spijtig, want dit had mooie plaatjes kunnen opleveren…. (zoals op de ansichtkaartjes van Yellowstone park)

Na het avondeten zijn we naar een uitbarsting van de Old Faithful geiser gaan kijken. Dit is de beroemdste geiser in Yellowstone in het Upper Geyser Basin. Van de vele geisers is dit de meest actieve. Hij blaast om de 60 tot 80 minuten heet water in de lucht. Prachtig om te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten